Site Loader

Tot zover de clichés.

Uiteraard is er veel meer dat je kan bekoren wanneer je vanuit Rêve vertrekt en beslist om de Languedoc en de Camargue te ontdekken.

Deze trip maakt deel uit van een reeks reist(r)ips die je kan maken vanuit Rêve en waarvoor je onze ‘Hygge’ kan huren. Een volledig uitgeruste en gloednieuwe mobilhome waarmee we je een Rêve op wielen ervaring willen bezorgen. Reizen in alle vrijheid, maar ook in alle luxe.

Etappe 1: Richting Narbonne en het Parc Regional Narbonnaise via pays Minervois.

Vanuit Rêve rij je richting de Haut-Languedoc. Onderweg word je getrakteerd op mooie vergezichten en het ruwe landschap in de omgeving van Lacaune. Vanaf daar betreed je de wijnstreek al. De route richting Narbonne volgt trouwens een heel groot stuk van de toeristische wijnroute van de wijnappelaties ‘Minervois’ en ‘Corbières’. Aarzel niet om even halt te houden en een wijnhuis (of enkele) aan te doen. Ze zullen je met veel plezier ontvangen. Wordt het laat of heb je teveel geproefd, aarzel dan niet om te vragen aan de wijnboer of je op zijn domein zou mogen overnachten. De kans is groot dat het mag, of dat ze je tenminste gaan doorverwijzen naar een wijndomein waar dit kan.

Een stop op dit traject is het stadje Minerve. Ook een site die het label ‘les plus beaux villages de France’ kreeg. En dit met recht en reden. De rivier die om de stadswalling kronkelt maakte een heel traject van natuurlijke tunnels en fenomenale gorges. Deze wandeling van 8km neemt je langs deze natuurwonderen.

Een stop op dit traject is het stadje Minerve. Ook een site die het label ‘les plus beaux villages de France’ kreeg.

Etappe 2: de kustlijn van Narbonne tot Saintes-Maries-de-la-mer

Je vervolgt je route nu. Narbonne en haar regionaal natuurpark vormen de grens met Spanje. De grens oversteken behoort zeker en vast ook tot de mogelijkheid. Maar we besloten deze keer om de Franse kustlijn te volgen. Wij hebben overnacht in het natuurpark zelf en genoten van een mooie avond en een prachtige zonsopgang. Deze regio trekt bijzonder veel vogelliefhebbers en fotografen.

De route langs de kust brengt je langs Agde, Sète (vissersdorp) en Montpellier. Zelf vinden wij een stop in La grande Motte ook een aanrader. Deze stad werd volledig ontworpen door Le Corbusier en is een architecturale parel. Vervolgens passer je langs Aigues-Mortes en belandt je in Saintes-Maries-sur-Mer. We noemen ze hier in één zin, maar gun jezelf zeker wat langer om deze mooie kust te ontdekken. Een paar dagen zijn geen overbodige luxe.

Ben je helemaal in vakantie en slow travel modus? Dan ben je nu klaar om de Camargue aan te doen. Trakteer jezelf op de mooiste kampeerplaatsen met fenomenale views. Wij hielden halt aan het ‘étang de Vaccarès.

Etappe 3: Via Montpellier langs de A75 richting Rêve

Nu je hier bent, mag je het stadsbezoek aan Montpellier niet missen. Vervolg je route daarna via de A75. De mooiste snelweg die ik ken. Je rijdt via die weg ons natuurpark ‘les grands causses’ in. Je kan daar nog halt houden in de gorges of de canalettes.

hier vindt je de volledige route. Deze kan dienen als inspiratie, maar schrijf vooral je eigen reisverhaal.

Check hier de beschikbaarheid van onze Hygge en boek jouw trip.