Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. En ze hebben alle redenen om het zo te houden. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

135 centimeter sneeuw lag er. Ongetwijfeld ziet het er helemaal anders uit in de zomer, dus zullen we nog eens terug moeten. En dat doen we met veel plezier.

We hielden halt in Marchastel, in de Lozère. Het vulkanisch plateau van Aubrac verbindt 3 departementen: Aveyron, Cantal en Lozère dus. En startten onze wandeling. Het hoogtepunt van onze trip was de waterval. In dit sneeuwlandschap was hij volgens mij op z’n allermooist. Een moment dat wij niet snel zullen vergeten. Smalle paadjes namen ons mee naar dit prachtige natuurwonder. Wat een heerlijke, onvergetelijke trip!

De Aubrac heeft nog wel meer te bieden dan enkel deze waterval. Laguiole en haar wereldbefaamde messen bijvoorbeeld. Of skipistes, die kan je hier in de winter ook aantreffen.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk zeker ook eens naar onze andere berichten: