Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. En ze hebben alle redenen om het zo te houden. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

Vlakbij, en toch lijkt het of je een andere wereld instapt. De Rougiers worden gekenmerkt door felrode landschappen, maar je kan er eveneens kastelen en typische Franse dorpjes bezoeken.

“De rode, relatief kale, landschappen hebben een hoog Colorado canyon gehalte.”

De rode, relatief kale, landschappen hebben een hoog Colorado canyon gehalte. Je kan er wandelen, maar ook zeer avontuurlijk mountainbiken.

Een wandeling die we zeer kunnen aanbevelen is ‘Les Canyons Du Rougier’, de wandelkaart kan je hier terugvinden. Het is een wandeling van 7.7 km die voor iedereen toegankelijk is.

Maar het is geen must om de sportieve tour op te gaan. We geven je een kaart mee waarmee je de Rougiers vanuit de auto kan ontdekken. Dan heb je meteen de kans om het kasteel van Montaigut te bezoeken, of het schattige houten Russisch kerkje. En ook de abdij van Sylvanès trekt bezoekers van over heel de wereld aan wanneer de jaarlijkse orgelconcerten er plaatsvinden.

En als je dan toch die kant uitgaat, doe dan zeker het mooie stadje Combret aan.

De Rougiers zijn alles tezamen genomen echt wel een daguitstap waard.

De foto’s vind je hieronder terug, de laatste keer namen we ook de drône mee en dat leverde deze video op.

En tijdens de andere dagen van je verblijf kan je misschien één van de volgende uitstappen plannen: