Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. Een stuk Frankrijk dat haar uiterste best doet om niet gevonden te worden en tot op vandaag gespaard is gebleven van het massatoerisme. En gelijk hebben ze. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Vergis je niet, je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daar mee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

Tijden veranderen, zeg dat wel. Wist je dat bij de aankoop van ons dorp in 2017 in het lijstje van de minpunten stond geschreven: “de ligging”.

Hoe hard konden we ernaast zitten. De ligging blijkt één van onze supertroeven te zijn.

Ok, de Aveyron doet nog niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen. En misschien is dat maar goed ook. Hier zijn alvast 10 redenen om de Aveyron in jouw bucketlist van reisbestemmingen te zetten.

  1. Weg van de massa. Een reistrend die zich de komende periode zeker nog zal voortzetten. De Aveyron garandeert je, zelfs in het hoogseizoen, een VIP-gevoel. De Aveyron is één van de grootste departementen van Frankrijk (veel plaats :-)) en heeft een gigantisch aanbod aan trekpleisters (natuur – cultuur – sport – bezienswaardigheden). Dat maakt dat je niet allemaal tezamen staat aan te schuiven aan dezelfde highlights.
  2. De tijd is er blijven stilstaan. In de Aveyron vind je dat Frankrijk gevoel van vroeger. Die retro postkaarten of beter nog, de films van Louis de Funès. Als je houdt van de sfeer uit vervlogen tijden, dan ga je die terugvinden in de Aveyron. Nostalgie dus.
  3. Een warme en oprechte ‘bonjour’. Veel toeristen ergeren zich aan de norsheid van de Fransman. In populaire vakantieregio’s is een warm onthaal soms ver zoek. Niet in de Aveyron. Hier heeft iedereen wel tijd voor een praatje en zijn ze benieuwd naar jouw verhaal.
  4. Slow Travel, van nog voor die term werd uitgevonden. Slow Travel is een reistrend die de laatste jaren de kop opsteekt. Reizigers willen tijdens hun vakantie onthaasten en zoeken naar het contrast met het drukke leven thuis. In de Aveyron gebruikt men die term niet, het was hier al altijd slow travel, nog lang voor die term uitgevonden werd.
  5. Je loopt verloren. Ken je dat, als je gaat wandelen of iets gaat bekijken dat je overal steeds meer in lijntjes moet lopen, kleurtjes moet volgen en alles van achter een hekje mag aanschouwen? Niet in de Aveyron. Geen afspanningen, geen dranghekken, geen mooi aangelegde parcours, en ja, soms ook geen aanwijzingen. Maar zie jij er de fun wel van in van nog eens verloren te lopen, de weg te moeten vragen of zelf het pad nog te maken? Dan moet je hier zijn.
  6. Een mozaïek. De landschappen in de Aveyron zijn een lappendeken aan scenario’s: bergen, heuvels, plateau’s, uitgestrekte velden, wouden, canyons en valleien wisselen elkaar om de haverklap af. Alsof je door Toscane, de dolomieten en soms tot in Bali reist op 1 dag.
  7. Fauna en Flora. Hou je ervan om wilde dieren te spotten in hun natuurlijke habitat of was het lang geleden dat je nog een wilde bloemenwijde zag? De Aveyron heeft ze, en als je geluk hebt, kruisen ze jouw pad. Het is niet voor niets dat in ons natuurpark regelmatig reportages gedraaid worden over planten, insecten, etc.
  8. Lokaal en bio. Hou je ervan om kennis te maken met producenten en hun producten? Als je wil is je boodschappentas gevuld met producten van boerderijen en artisans nog voor je de eerste supermarkt bereikt hebt.
  9. Zuivere lucht. De Aveyron beschikt over een zeer goede lucht- en waterkwaliteit. Iets wat banaal lijkt, maar wanneer je hier een tijd verblijft, weet je exact waarom dit een vermelding waard is in deze lijst.
  10. En dan natuurlijk… Rêve. Wij zijn gelegen in dit mooie departement en hadden geen mooiere regio kunnen uitkiezen. Terwijl jij de streek ontdekt, leggen wij je in de watten. We doen niets liever dan onze passies en ervaringen met jou te delen. Dus hopelijk vind jij het ok dat we onszelf hier ook een plaatsje geven 🙂

Nood aan nog meer inspiratie? Hier is een overzicht van onze laatste uitstappen in de Aveyron: