Site Loader
GR 736 chemin des raspes

In april 2022 opent de GR route 736. Deze wandeltocht van ruim 300 km leid je van de bron van de Tarn in de Lozère tot in Albi, doorheen 3 Franse departementen en 2 natuurparken, het is de rivier zelf die je 15 etappes lang gezelschap houdt.

De naam van deze GR 736 is “sentier de la vallée et gorges du Tarn”. En Rêve ligt op enkele kilometers van de etappe langs de raspes du Tarn.

De paden zijn vrijgemaakt en het park werkt op dit moment de balisering af.

We gaan onze gasten geen 300 km te voet laten afleggen, maar gingen de etappe die de raspes du Tarn doorkruist alvast uittesten. We maakten er wel een lus van in de buurt van Rêve, altijd handig om weer uit te komen waar je begonnen bent.

Deze wandeling vraagt toch wel wat conditie omwille van de vele hoogtemeters die je gaat klimmen en dalen. Maar is wel een spectaculaire, GR-stijl wandeling.

Ben je klaar voor voor een uitdaging, magnifieke uitzichten en pittoreske dorpjes? Dan zet je deze alvast op de bucketlist.

Praktisch:

Afstand vanaf Rêve: 18 km of 20 min reistijd

De wandeling duurt ongeveer 6 uur

Je legt een afstand van 16 km af

Het pad is gemarkeerd met gele aanwijzingen (het gedeelte dat samenvalt met het officiële GR tracé, is ook in het wit/rood gemarkeerd).

De wandelkaart en volledige routebeschrijving vind je hier.

Nog meer wandelen in de buurt van Rêve, misschien kunnen deze trips je ook bekoren: