Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

Een avontuurlijke wandeling om verschillende redenen.

Ten eerste: er bestaat geen enkele wandelkaart of uitgestippelde route om ze te vinden. Je moet echt zelf op pad gaan en zoeken. Lang leve google maps? Van zodra je in de buurt komt, valt elke vorm van verbinding weg. Dus neen, je zal echt zelf op zoek moeten gaan!

Ten tweede: de wandeling is niet voor woessies. De Canalettes bestaat uit verschillende kloven, sommige lopen dood, andere niet. Bij de ene leg je het parcours gedeeltelijk af via touwen en klimwerk, in een andere kruip je op je buik in de smalle gangetjes.

“De wandeling is nergens uitgestippeld en moeilijk toegankelijk, en toch mag je ze eigenlijk niet missen”

En toch is het de moeite.

Ons lijstje wordt al behoorlijk lang, en toch mogen deze er ook nog bij. Ook de Canalettes verdienen hun plaats in de toplijst van natuurschoon. De donkere schaduwrijke kloven zijn de thuisbasis van mossen en varens die je met een soort ‘jungle-gevoel’ opzadelen. Op een hete zomerdag kan je in deze kloven de koelte opzoeken.

Praktisch: hier alvast de navigatie voor je startpunt.

En verder zijn ze gewoon heel erg fotogeniek. Hieronder zie je de beelden die wij maakten tijdens onze wandeling.

En misschien interesseren deze uitstappen in de buurt van Rêve lodges je ook wel: