Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

“De mooiste fietstocht wat ons betreft, een lus in de vallei van de Tarn”

Wanneer gasten een fietstocht willen maken, dan raden we hen deze lus aan.

Toegegeven, met zijn 1000 hoogtemeters niet de gemakkelijkste lus, maar wat ons betreft de mooiste lus en dus een must-do als je houdt van fietsen. En laat je niet afschrikken, met een elektrische fiets is deze tocht van 60 km voor de meeste gasten geen enkel probleem. Die elektrische fiets kan je trouwens huren wanneer je verblijft bij Rêve. Wij hebben 2 kwaliteitsvolle fietsen ter beschikking voor de gasten.

De fietstocht vertrekt vanop ons domein. Je fietst dan meteen de hoogte in richting Costes Gozon. Dat dorpje dankt zijn naam aan de gelijknamige ridder, een mythisch figuur die de draak versloeg die in de middeleeuwen de regio teisterde. In Costes Gozon heeft meneer Gozon zijn wortels in de grond neergelaten en zijn kasteel gebouwd. De ruïnes kan je tijdens je fietstocht bezoeken, al is het vooral het mooie kapelletje dat met de aandacht gaat lopen op deze plaats. De draak die werd hoog op een toren gebonden, waar je op kan klimmen en getrakteerd wordt op een mooi uitzicht over de streek.

Het drakenkunstwerk komt trouwens van de hand van André Debru, die wel meer sites van zijn werk voorziet. Op je fietstocht kom je trouwens langs zijn atelier en expositiepark dat het jaar rond geopend is en gratis toegankelijk is. Met wat geluk tref je hem al lassend aan in zijn werkhuis.

Via rustige veldwegen bereik je Saint-Rome-du-Tarn en daal je af naar de prachtige vallei van de Tarn.

Als je er een hele dag voor uittrekt, is deze toch te combineren met een picknick boottocht op de Tarn. Wij voorzien je van een picknick als je dat wenst, en de verhuurfirma laat je los op de Tarn in je elektrisch bootje met picknicktafel. We raden deze boottocht trouwens heel erg aan. In de ‘vallée sauvage’ vaar je meestal helemaal alleen. Als je hier niet tot rust komt, dan gaat het nergens lukken. Peddel je liever zelf? De verhuurfirma heeft ook kayaks en SUPboards in de aanbieding.

Terugfietsen naar je lodge doe je door de vallei helemaal te volgen, je fietst over verschillende waterkrachtcentrales, tot je hier weer over de brug rijdt.

Zin gekregen om nog meer moois te ontdekken? Deze trips gaan je zeker ook bekoren: