Site Loader
cirque de tournemire

Hoe is het mogelijk dat we hier bijna 5 jaar wonen en pas nu deze wandeling ontdekten. Op amper 35 min van Rêve vind je de Cirque de Tournemire. Deze wandeling heeft de pech (of is het net het geluk?) om in de Aveyron te liggen. Overal op de wereld zou deze wandeling aangeprezen worden als ‘must do’, ‘not to miss’,… maar hier houden ze het heel bescheiden. Of is dat net de bedoeling? Soms weet ik het niet meer.

Het Cirque de Tournemire is ontstaan toen de zee de causses bedekte, ongeveer 200 miljoen jaar geleden. Ze vonden er in 2006 een nog nooit eerder ontdekte dinosaurus soort. Het skelet staat tentoongesteld op de parking waar je wandeling start. Zonder veel franjes, maar ze deden toch de moeite om hem tegen de regen te beschutten.

Cirque de Tournemire

Een niet al te moeilijke, maar erg mooie klim brengt je naar boven. Boven vind je de mooi bewaarde ferme des Fournials. Je volgt nu de ‘chemin caussenard’ tot aan het kruis van Grépounac. Nadien daal je af. Stop af en toe en richt je blik op wat voor je ligt, niet heel de tijd naar je voeten staren.

Terug in het dorp tref je een verlaten site aan, ooit was dit een kasteel, later een klooster. Nu staat deze grandeur te verkommeren. In het geval je het je afvraagt, het is privaat eigendom. Mocht je op zoek zijn naar een project van het formaat van Rêve of groter, zou ik op zoek gaan naar de eigenaar. Wie weet…

Praktisch:

Afstand vanaf Rêve: 38 km of 35 min reistijd (goed te combineren met bezoek aan Roquefort)

De wandeling duurt ongeveer 4 uur

Je legt een afstand van 13 km af

Het pad is gemarkeerd met gele aanwijzingen

De wandelkaart en volledige routebeschrijving vind je hier.

Nog meer wandelen in de buurt van Rêve, misschien kunnen deze trips je ook bekoren: