Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.


In Villefranche-de-Panat vind je naast de wekelijkse markt, enkele bars en resto’s, ook een stuwmeer. De trekpleister van dit dorp. Rond het meer hebben ze een heel erg mooi wandelpad aangelegd, 11 km in totaal.

“Deze wandeling is toegankelijk voor alle type wandelaars. Hij is vlak en de paden zijn allemaal goed begaanbaar. Zelfs op een hete zomerdag kan je deze wandeling doen, er zijn grote stukken schaduw en je kan op elk moment ook een plons doen.”

Het paadje bestaat uit steigers boven het water, bospaadjes en pontons over de moerassige stukken. Tijdens het eerste stuk passeer je een aantal campings, maar daarna wordt het al heel snel rustiger.

Uiteraard kan je er in de zomer ook veel wateractiviteiten aantreffen. Denk aan waterfietsen, supboards.

Wij trokken erheen vlak voor zonsondergang, op een zonnige winterdag en maakten er -vinden we zelf- erg mooie sfeerbeelden.

Deze wandeling is toegankelijk voor alle type wandelaars. Hij is vlak en de paden zijn goed begaanbaar. Zelfs op een hete zomerdag behoort deze wandeling tot de mogelijkheden. Grote delen van de wandeling bevinden zich onder bomen in de schaduw. En krijg je het toch te warm? Dan neem je even een plons in het meer.

Nog op zoek naar andere tips in de buurt van Rêve lodges? Allicht kunnen deze uitstappen je ook bekoren: