Site Loader
corniches de mejean

Als er één wandeling is die je echt moet gedaan hebben is het deze. De combinatie van de indrukwekkende vogels en een adembenemende wandeling maken deze uitstap tot eentje die je lang gaat bijblijven. Check zeker voor je wandeling of het gierencentrum ‘Maison des Vautours‘ die dag geopend is. Als je de kans hebt, raden we je aan om daar eerst een bezoekje te brengen en vervolgens de wandeling te doen. Op die manier heb je veel meer achtergrond bij het herintroductieprogramma (waar de zoo van Planckendael trouwens een grote rol in speelt) en ben je tijdens je wandeling in staat om de verschillende soorten te onderscheiden.

Les corniches du Méjean

De wandeling leidt je via de kliffen van de Causse Mejean. Vergeet zeker je verrekijker niet om de nesten op te speuren die de gieren in de steile rotswanden maken. Verder trakteert de wandeling je op indrukwekkende vergezichten en zal je mond een paar keer openvallen van verbazing. Net als je denkt dat je het beste en indrukwekkendste deel van de wandeling gehad hebt, weet deze tocht je toch weer even van je sokken te blazen.

De wandeling start in het gehuchtje van Cassagnes, maar om daar te geraken neem je een een route vol smalle haarspeldbochten, zie deze rit als onderdeel van je avontuur en wind je vooral niet op.

Praktisch:

Afstand vanaf Rêve: 81 km of 1u30 min reistijd (een erg mooie roadtrip overigens)

De wandeling duurt ongeveer 4 uur

Je legt een afstand van 7.5 km af

Het pad is gemarkeerd met gele aanwijzingen

De wandelkaart en volledige routebeschrijving vind je hier.

Ontdek nog meer wandelingen in de buurt van Rêve: