Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten. Vandaag steken we nog een keer de grens van het departement over en rijden we naar de Hérault, op minder dan 2u rijdt je naar de zee.

Heb je tijdens je verblijf bij Rêve zin om een grote stad te bezoeken, zijn er best wat mogelijkheden.

De dichtsbijzijnde grote stad is Albi. Iets minder bekend misschien, maar een absolute aanrader. Meer bekende steden in de buurt van Rêve lodges zijn Toulouse en Montpellier. Deze laatste heeft natuurlijk als troef dat je de stad kunt combineren met een portie Middellandse Zee.

De stranden van Montpellier kunnen in de zomer soms overbevolkt raken. Ben je op zoek naar een rustigere plek, dan raden we je aan om je GPS na je stadsbezoek in te stellen op ‘Le-Grau-du-Roi’. Dit oude visserstadje is zeker in de zomer ook een toeristische trekpleister, maar op het strand van L’espiguette vind je ongetwijfeld nog een mooie spot om je handdoek uit te rollen.

Le Pointe de l’Espiguette staat dan ook in het lijstje van mooiste stranden van Montpellier. Het is het meest ongerepte strand. Geen strandbars hier, wel duinen zo ver als je kan kijken.

Je bevindt je overigens eigenlijk al in de Camargue, nog zo een mooie streek in Frankijk.

De Pointe de l’Espiguette is een uitgestrekt duinmassief gelegen aan de Middellandse Zeekust van het departement Gard. Gelegen ten oosten van Grau-du-Roi, in de Petite Camargue en ten westen van de monding van de Petit-Rhône over bijna 18 km lang en meer dan honderden hectares. Espiguette is een wilde natuurlijke site, behouden maar kwetsbaar. De stranden trekken elk jaar veel toeristen en zwemmers. De vuurtoren van Espiguette, zichtbaar vanaf enkele kilometers afstand, is het belangrijkste gebouw van de site.

Op deze punt kan het erg hard waaien, zeker in de winter kleed je je best goed aan. En dat is wat wij deden tijdens deze mooie winterwandeling op het strand. Kijk maar mee.

Lees je graag over andere uitstappen in de buurt van Rêve lodges, geef onderstaande uitstappen zeker ook een kans: