Site Loader

Ken je de films van ‘a land before time’? Of ook bekend als ‘Platvoet’?

Wel, ik denk dat we uitvogelden waar hij geleefd heeft. In het Cirque de Navacelles rijd je een gat in de aarde in. Diep in de krater ligt het dorpje Saint-Maurice-Navacelles, het start- en eindpunt van je wandeling in een wonderlijke wereld diep in de krater. Het is niet zomaar dat de site het label ‘grand site naturel de France’ kreeg.

Cirque de Navacelles

Een mooie wandeling langs de rivier, over rotsachtige stukken en paadjes diep in het bos, onder watervalletjes door brengt je naar het andere uiteinde van de kloof. Een oude, gerestaureerde watermolen doet je fantasie op hol slaan. Wie haalde het ooit in zijn hoofd om op deze moeilijk toegankelijke plek zo een vernuftig bouwwerk neer te zetten. Wij dachten dat niet alleen, de molen noemt immers ‘moulin de la foux’. Anderzijds, als je op deze plek staat, begrijp je heel goed hoe het komt dat de molenaar zijn hart verloor aan deze plaats. Je bent nu halverwege, je kan nog hier nog wat langer blijven en je picknick opeten.

De weg terug is een klim uit de krater, om al heel gauw met mooie panorama’s over deze “cirque’ getrakteerd te worden. En oh ja, de weg naar deze wandeling is eveneens een attractie op zich. Maar hou eerst verplicht even halt aan de Belvedère de Blandas voor je de krater induikt.

Praktisch

Afstand vanaf Rêve: 98 km of 1,5 u reistijd.

De wandeling duurt ongeveer 3,5 uur

Je legt een afstand van 10 km af

Het pad is gemarkeerd met gele aanwijzingen

De wandelkaart en volledige routebeschrijving vind je hier.

Nog meer de streek verkennen?