Site Loader


Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

Deze stond al lang op ons to-do-lijstje. Onbegrijpelijk dat we hier niet eerder aan toekwamen. Montpellier-le-Vieux en haar Cité des Pierres is voor ons één van de knapste staaltjes architectuur van moeder natuur.

Verschillende uitgestippelde wandelingen leiden je langs de meest indrukwekkende rotsformaties en adembenemende vergezichten. Ongetwijfeld één van de hoogtepunten tijdens je verblijf in de streek.


“De Causse Noir is zo indrukwekkend door de vele ruïnevormige rotsen: Montpellier-le-Vieux, hun hoofdstad … is een van de opmerkelijkste rotssteden ter wereld” (Edourd-Alfred Martel)

En dat was niet het enige dat de ‘ontdekker’ van deze stad hierover te zeggen had. Hem deed het denken aan Pompeï.

Ondanks dat het park zich wat profileert op een ‘pretpark-achtige wijze’ blijft het wel een ontdekkingstocht. Zelf in het hoogseizoen wordt je niet geconfronteerd met massa’s toeristen en kan je in alle vrijheid het park ontdekken. Geen storende afspanningen of bordjes die je waarschuwen op het pad te blijven of allerlei steigers en trapjes om je wandeling te vergemakkelijken. Er zijn wandelingen voor alle niveau’s, als je over een normale conditie beschikt kan je op 1 dag de volledige rotsstad bezoeken en maak je zelf een combinatie van de verschillende wandelingen. Je betaalt enkele euro’s inkom, maar geloof ons, ze worden je best bestede euros die dag.

Wij ontdekten de stad -designed by nature- op een mooie zonnige herfstdag, prachtig! Onze foto’s kan je hieronder bekijken.

Misschien interesseren deze uitstappen in de buurt van Rêve je ook wel?