Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

“Je waant je even in de Dolomieten”

Iedereen kent Roquefort, maar slechts weinigen op deze manier. De wandeling die we deze week maakten laat een hele andere kant van Roquefort zien. Steile rotspaadjes nemen je mee naar nieuwe hoogtes. Op 770m heb je een prachtig uitzicht over de Lévézou, le cirque de Tournemire en de Larzac.

De wandeling noemt ook niet zomaar ‘Le sentier des échelles’. Wat letterlijk vertaald ‘het pad van de ladders’ betekent. De vroegere herders namen deze paadjes om naar hun schapen op de hoogvlaktes te gaan. Je komt deze historische schaapskooien trouwens ook tegen op je wandeling. Maar er zijn nog oudere sporen terug te vinden tijdens deze mooie wandeling zoals de grondvesten van een Romeinse tempel.

Maar voor ons was het vooral de prachtige natuur die onze mond deed openvallen. De wandeling wordt afgewisseld met naaldbossen, open vlakten en steile kliffen. Vooral deze laatste maken deze wandeling onvergetelijk. Wij waanden ons met momenten in de Dolomieten, door de grillige rotsformaties en klaterende watervalletjes. De wandeling vergt wel een minimum aan fysieke conditie en vooral een goed paar wandelschoenen.

Praktisch:

Afstand vanaf Rêve: 34 km of 30 min reistijd

De wandeling duurt ongeveer 3 uur

Je legt een afstand van 8 km af

Het pad is gemarkeerd met laddersymbooltjes

De wandelkaart en volledige routebeschrijving vind je hier.

Uitgekeken? Kijk zeker ook eens naar de andere activiteiten in de buurt: