Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. De Aveyron is een stukje Frankrijk dat soms haar best doet om niet door iedereen gevonden te worden, dat idee krijg je hier soms. En dat is maar goed, zo is het gespaard gebleven van het massatoerisme. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Maar vergis je niet, de Aveyron herbergt prachtige en vooral heel afwisselende landschappen. Je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daarmee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

Toen we onze aankoop deden in 2017 was er reeds sprake van de ‘voie verte’ die voor onze deur zou passeren.

Les voies vertes zijn fietsroutenetwerken waarmee je Frankrijk op de tweewieler kan doorkruisen.

Maar het bleef na onze aankoop heel erg stil over de voortgang van het project. Tot afgelopen herfst 2020. Toen opeens een graafmachine en een pletwals op het pad voor ons dorp opdoken. In een mum van tijd werd het karrespoor omgetoverd tot een mooi fietspad.

Vanuit Rêve kan via de voie vert de Tarn vallei verkennen of je gaat de andere kant op en fietst naar Saint-Affrique, of nog verder, tot aan Saint-Jean-d’Alcapies. Onderweg passeer je menhirs en mooie vergezichten over de vallei van de Dourdou.

In dit artikel zijn we die kant opgetrokken op een zonnige oktoberdag.

Nog meer inspiratie nodig om je vakantie bij Rêve lodges te vullen? Lees dan ook onze andere artikels met activiteiten in de buurt van je lodge.