Site Loader

Spontaan en vrij.

Die 2 woorden maken het onderscheid tussen een gewone dag en een vakantiedag. Het mag allemaal net iets minder gepland en meer ‘go with the flow’. Opstaan zonder wekker, nog even wat langer in het zonnetje blijven zitten, uren keuvelen of boeken lezen. Het gevoel dat je mag gaan en staan waar jij kiest, op de manier die jij het liefst hebt en het moment dat het jou uitkomt.

Dat gevoel van vrijheid zonder regels en beperkingen, daar snakken we naar.

Vandaag las ik een artikel over een rapport van McKinsey consulting (jaja, ik weet het, een vos verleert haar streken niet*) en zij introduceerden het begrip ‘revenge’travel. Komt erop neer dat zij verwachten dat we gaan reizen dat het een lieve lust is vanaf dat het weer kan. In het tweede deel van de studie gaat het ook over het type reizen. Ik viel niet uit de lucht, dit voel je toch aankomen: we gaan op zoek naar vrijheid en spontaniteit. Zo weinig mogelijk van ‘moeten’.

Heel erg herkenbaar.

Gelukkig is Rêve in die zin al wat voor op haar tijd. Al vanaf onze opstart, ondertussen al bijna 3 jaar geleden, willen we zorgeloze en spontane vakanties ‘maken’ voor onze gasten en zetten we in op vrijheid, ruimte en een heel persoonlijke beleving. Maar er was maar 1 Rêve, en er zijn ook andere manieren om spontaan en vrij te reizen.

Inderdaad ‘WAS’.

Want daar komt verandering in.

We introduceren 2 nieuwe manieren om Rêve te beleven

Vanaf seizoen 2021 introduceren we ‘Park&Rêve’. Neen, we gaan geen camping open houden.

Wel gaan we de mogelijkheid bieden om met je camper of mobilhome ook een ‘Rêve-ervaring te beleven. We richten op dit moment 3 ‘Park&Rêve’ plaatsen in waar je rustig kan parkeren, en toegang hebt tot water en electriciteit én een eigen zithoek. En dus op Rêve verblijft, maar op een andere manier. De details van deze nieuwe formule kan je nalezen op de website via deze link.

Maar er is nog meer:

Je kan Rêve meepakken doorheen heel Europa. Vanaf seizoen 2021 huur je Rêve op wielen.

In november 2020 zijn we zelf met -toen nog een gehuurde- mobilhome vertrokken voor 4 weken. Om te werken, maar vooral om rust en inspiratie op te doen. En die kwam er. Al heel snel was duidelijk dat reizen met een camper lang niet meer is, wat het was. Neen, niks stoffig en oud. Maar jong en hip. We ontmoetten digitale nomaden, artsen die een break nodig hadden, het gezin dat zich voorgenomen had om de kinderen de wereld te laten zien, de CEO die ontslag nam en met volle teugen zijn verloren tijd wilde inhalen en gelukszoekers’. Terug thuis is die reis blijven nazinderen, hoe komt dat wij zo weinig over reizen met een mobilhome afwisten? Niemand had ons ooit verteld wat een aangename manier van reizen dit is.

En van het één komt zo het ander. Het hele verhaal krijg je als je op Rêve komt, maar om hier een lang verhaal kort te maken.

Op de oprit staat nu een spiksplinternieuwe Rimor ‘Hygge’. Als je het concept ‘hygge’ niet kent, moet je dat zeker eens googelen. Het is het Deense recept voor geluk: dekentjes, warme sokken, een gebreide sjaal en een tas thee. Kort door de bocht natuurlijk 🙂 Veel was er niet nodig om ons te overtuigen dat dat het model is dat helemaal bij Rêve past. Geen bling bling, maar een warm en gezellig interieur dat we zelf een ‘Rêve’ toets geven. En jij kan daarmee wegrijden, en je eigen reis uitstippelen, maar wel met alle comfort en luxe die je van Rêve gewoon bent.

En er zijn een paar goede redenen waarom onze mobilhome je een trip kan bezorgen met meer genot en comfort dan je zou verwachten. Benieuwd welke die redenen zijn? Lees hier verder.