Site Loader

Dag 28 tot 8

De afgelopen 20 dagen hadden we heel wat helpende handen te gast op Rêve. Dat wil zeggen dat er even minder tijd was om de sociale media en nieuwsbrieven steeds up to date te houden. Maar he, wat zijn er hier bergen verzet.

Ik had voorzien om dit weekend foto’s te maken en een paar van onze projecten in primeur aan te kondigen. Maar net zoals elders, spartelt ook hier de winter nog een laatste keer voor hij definitief plaats moet maken voor de lente en de zomer. Het is echt geen weer om met de camera rond te gaan.

In plaats daarvan ben ik de keuken ingedoken. Er gaat hier geen moment verloren he. En met resultaat. Ik probeerde een hele reeks nieuwe ontbijtgerechtjes uit.

Sinds ik mijn wildplukopleiding begon, komt er hier geen bord meer op tafel dat niet versierd wordt met bloemen, blaadjes en andere schatten uit de natuur. Het levert nieuwe en originele smaken op, en ja, het oog wilt ook wat. Binnen een week schotel ik ze voor aan onze gasten, benieuwd wat zij ervan gaan vinden. Ook de rest van de week ga ik nog verder op dit elan, de stapels kookboeken liggen klaar en mijn boodschappentas was gisteren goed gevuld.

Ik probeer ook wat meer vegan recepten uit, steeds vaker vragen gasten hier expliciet naar.

Maar de afgelopen 2 weken was het wel goed weer en was er hier een heus team buiten aan het werk. En ik moet zeggen, het woord metamorfose of make-over is op zijn plaats. Het hele buitengebeuren op Rêve steekt in een nieuw jasje.

Het grootste project voor Joeri de afgelopen weken was de nieuwe toegangspoort. We kochten een pareltje van een poort in een brocante, maar daar was nog wel wat werk aan. Hij moest op maat gemaakt worden, en daar kwam heel wat laswerk aan te pas. Ondertussen is hij ook geschilderd in de Rêve kleuren en staan de pijlers in de beton. Morgen, maandag, is het de grote dag. Dan wordt hij geplaatst. Het resultaat delen we zeker en vast op onze instagram en facebook account!

Mijn mama en ik namen heel de moestuin onder handen. Alle plantjes staan nu in houten bakken, er werd gezaaid, geplant en een volledig nieuwe omheining rond de moestuin gezet. Verder maakte we een een overkapping voor de druivelaar en werden er overal lichtjes en lantaarns opgehangen. De sfeer is er super gezellig. De foto’s volgen binnen een paar dagen!

En deze is echt de kers op de taart. We werkten 2 volledig nieuwe overdekte buitenterrassen af. Dit geeft de kans om ook wanneer het net iets minder goed weer is, toch grotere groepen te ontvangen aan tafel. Er komt namelijk steeds meer vraag van buitenaf om mee te mogen eten, ook door mensen die hier niet logeren. In deze fase hadden we gevloerd en waren de lichtjes net opgehangen. Ondertussen is deze en nog een andere ruimte volledig ingericht. Ik kan niet wachten om ze te tonen!

Hou deze week zeker ons sociale media op Facebook of Instagram in de gaten. Het gaat echt de moeite zijn!

En verder is er ook het goede nieuws dat je nog steeds kan reserveren voor dit voorjaar.

Hier vind je de 5 nog beschikbare periodes:

25/4-1/5

5/5-15/5

23/5-26/5

5/5-9/6

12/6-20/6

Boeken kan rechtstreeks via de website, of via een berichtje of mailtje.

4 Replies to “40 dagen meelezen in ons dagboek (deel 3)”

  1. Wauw, dat ziet er al veelbelovend uit…nog even geduld oefenen en dan kunnen we het ‘live’ bekijken…amai, weer hard gewerkt, fantastisch om te zien!

  2. Prachtig! Wij kijken er enorm naar uit en we zien het steeds bijzonderder worden ☀️🌸

Comments are closed.