Site Loader

Dag 33-28

5 minuten leestijd

We kregen welkome hulp deze week.

Mijn zus en haar man kwamen afgelopen weekend toe en hebben een paar dagen een handje toegestoken.

En ze kwamen als geroepen.

De tuin raakt stilaan opgekuist, ik hoop dat ik volgende week foto’s kan tonen van de nieuwe zithoek onder de druivelaar, een nieuwe overdekte eetruimte enz. Maar na 5 jaar mispakken we ons nog steeds iedere keer aan onze inschatting van het werk. We denken nog altijd “oh, dat is maar een paar dagen werk”. Maar iedere keer doen we er minstens 2 keer zo lang over. Maar komt goed hoor, dat doet het iedere keer! Dat laatste heeft trouwens heel veel te maken met het feit dat we dan er ‘dit’ nog even bij pakken, of het zou toch goed zijn dat ‘dat’ ook in één keer mee wordt afgewerkt… Enfin, hier is altijd werk zat!

De mannen zijn dus nog even zoet met het afmaken van cement, chape en zeulen van stenen.

Maar het hoofdthema van deze week was het hele wellbeing gebeuren op Rêve, dat het aankomende seizoen een hele nieuwe wending krijgt.

En daarvoor moest er gebrouwen, gemasseerd en gefilmd worden. Maar op het resultaat zijn we heel erg trots.

Samen met Guillaume, onze masseur waarmee we ook het aankomende seizoen zullen samenwerken, hebben we nagedacht over hoe we zijn wonderlijke massages naar een niveau hoger kunnen tillen en een unieke Rêve ervaring creeëren.

Gasten komen naar Rêve om te ontspannen, te herbronnen en om zich uit te leven. Daar zijn we van vertrokken om 3 volledige wellnessbelevingen te creeëren.

Guillaume werkte voor elk van deze thema’s een massage uit. En maakte eigen massageoliën, die qua geuren en samenstelling volledige aansluiten bij elk van de drie thema’s.

Mijn zus mocht model zijn, terwijl ik filmde hoe Guillaume de technieken voor de camera uit de doeken doet, zodat onze gasten gemakkelijker de juiste keuze kunnen maken.

Onze 3 wellnessbehandelingen:

De Reconnect behandeling gaat over weer connectie vinden. Connectie met jezelf, de natuur en de omgeving waarin je je nu bevindt. 

De Lomi Lomi massage imiteert golven van het water, en gaat dus helemaal over het opnemen van de bewegingen en het ritme van de natuur. Ook hier staat ontspanning centraal. Guillaume stelt de massage persoonlijk aan je voor in deze video. De ondertitels zijn beschikbaar via de instellingen.

Wij activeren jouw zintuigen vooraf met een infusie van gedroogde limoen, verveine, pepermunt, jeneverbeshout en goudsbloem. Jawel, helemaal zelf verzameld voor jou en tot een heerlijke drank omgetoverd.

Na de massage neem je een ontspannend bad met ons zelfgemaakt badzout. Deze keer nemen we je zintuigen mee op reis met gedroogde salie en rozenblaadjes en essentiële oliën van geranium en citroengras.

Een behandeling om Rêve in elke vezel van je lijf te beleven.

Bij de relax behandeling staat de totale ontspanning centraal. Guillaume zorgt voor een volledige lichaamsmassage met als doel alle opgehoopte stress uit het lichaam te halen. Waar hij zijn inspiratie haalt voor deze op maat gemaakte massage vertelt hij je zelf via deze youtube video (ondertitels NL zijn beschikbaar)

Boek je deze behandeling zorgen wij voor een homemade infusie van kamille, lavendel, linde, salie en vlierbloesem om in de stemming te komen. 100% natuurlijk op basis van bomen en planten die groeien op het domein.

Na de massage is het nog niet gedaan. Je kan verder ontspannen in bad. Voor de gelegenheid maakten we zelf badbruisballen van gedroogde lavendel en sinaasappelpitolie.

Wat ons betreft de ideale massage om te boeken net na je aankomst bij Rêve, om meteen de toon te zetten en je over te geven aan een algehele ontspanning.

Om jouw batterijen weer helemaal op te laden, stellen we je maar liefst 2 behandelingen voor. Jij kiest op basis van je persoonlijke voorkeur. Guillaume selecteerde voor dit thema een Zweedse en een Thaise massage en stelt ze de video’s in de link zelf aan je voor. De video’s zijn ondertiteld, je kan deze inschakelen via het tandwiel.

Beide massages zijn intens en bedoelt om je weer op te laden. Deze behandelingen zijn ideaal nadat je intensief gesport hebt, om te recupereren.

We verkwikken je vooraf met een spicy en kruidige infusie: kaneel, steranijs, kardemom en zwarte peper zetten jou weer op scherp. Na de massage scrub je onder de douche met onze pittig geurende homemade zoutscrub: munt, eucaliptus en rozemarijn zorgen ervoor dat je je weer herboren voelt. Deze scrub werd verrijkt met magnesium die een onstpannende werking heeft op de spieren

Gasten kunnen vanaf nu deze wellnessbehandelingen reserveren, en via de app kan dat al van thuis uit.

Het was dus een drukke week op Rêve, maar ook deze week zit er weer een cadeautje bij deze aflevering. Neen, geen luister, lees of kijktips. Maar ik deel wel ons recept van de siroop van viooltjes die we deze week ook gebotteld hebben en dus klaarstaat voor wanneer de eerste gasten aankomen.

  • Siroop van wilde viooltjes

    Siroop van wilde viooltjes

    Ze zijn er als één van de eersten op de lente aan te kondigen. En ze zijn niet subtiel. Zelfs met je ogen dicht kan je ze vinden. De zoete onmiskenbare geur kan je al van tientallen meters verder ruiken.

    Naar het recept

Tot slot vond mijn zus nog even tijd om 2 wandelingen rond het domein te markeren. Gasten kunnen dus alvast niet meer verloren lopen. Er is nu een wandeling van 2,5 km en eentje van 4.5 km die je rond het domein van Rêve leiden. Sara en Bart zijn ondertussen al naar huis. De komende dagen werken we dus weer met z’n tweeën verder met de voorbereidingen. Maar tegen het einde van deze week komen mijn ouders alweer toe en zijn er dus weer wat extra handen om nog een paar zware en uitdagende klussen te klaren. Tot volgende week!

Krijg je na het lezen van mijn dagboek reiskriebels en zou je de massages graag een keer komen uitproberen? Dat kan nog. Ga eens kijken naar de beschikbaarheden op onze website. Of stuur ons een bericht en dan zoeken we samen naar dat perfecte moment om jou hier in de watten te leggen.

One Reply to “40 dagen meelezen in ons dagboek (deel 2)”

  1. Febe en Joeri, ik val in herhaling, maar ben zo content dat we herboekt hebben. Die massages ga ik uitproberen ❤️

Comments are closed.