Site Loader

Rêve ligt in de Aveyron. Een stuk Frankrijk dat haar uiterste best doet om niet gevonden te worden en tot op vandaag gespaard is gebleven van het massatoerisme. En gelijk hebben ze. Een mozaïek van landschappen, natuur en dorpjes die door de tijd over het hoofd gezien werden. Vergis je niet, je waant je in de Aveyron een beetje overal ter wereld. Wat we daar mee bedoelen? Dat wordt snel duidelijk als je op deze blog verder leest. Wij verkennen de Aveyron graag voor je én delen hier onze waaw-momenten.

Het is wetenschappelijk bewezen.

In de buurt van water zijn, maakt ons gelukkiger.

En neen, dat verzin ik niet zelf.
Ene professor Wallace J. Nichols, zeebioloog en auteur van het boek Blue Mind beschrijft de fysieke en psychologische voordelen van water. Sinds mensenheugenis volgen we water. En dat doen we zeker wanneer we op vakantie gaan. 

In de zomermaanden galmen de waterpretgeluiden van onder de brug. Meestal ben ik op die momenten zelf al in de keuken het eten voor ’s avonds aan het voorbereiden en hoor ik de gasten genieten van het strand. Het water van de Dourdou heeft een aangename temperatuur en het water is op sommige plaatsen diep genoeg om te zwemmen. Als je genoeg hebt gehad van je privéstrand bij Rêve lodges, dan is er nog meer water in de buurt.

Hier zijn nog 5 bijkomende activiteiten die zich afspelen in het water:

5 watersportactiviteiten in de buurt van je lodge:

  1. Op amper één kilometer van je lodge kan je een kayak huren en roei je van Broquies naar Brousse-le-Chateau, een tocht van 7 of 14 km. Als je beslist om na 7km de handdoek al in de ring te gooien, mis je eigenlijk ’the best part’: een slide vanaf de waterkrachtcentrale.
  2. Liever wat rustiger? Huur een supboard en verken de coté sauvage van de Tarn. Brede stukken rivier omringd met prachtige natuur.
  3. Honger en dorst? Op diezelfde Tarn kan je ook elektrische picknickbootjes huren. De picknick is niet inbegrepen, maar die kan je wel bij ons bestellen.
  4. Zin om je hengel uit te gooien? Langs de Dourdou is een uitgestippelde en gedocumenteerd parcours de peche. Je kan vertrekken vanaf de deur van je lodge.
  5. Liever wat meer actie? Milliau noemt zich de (water)sporthoofdstad van Frankrijk. Rafting, canyoning,… you name it.

Uitgezwommen? Wat dacht je ervan om je wandelschoenen aan te trekken of op je fiets te klimmen: